Vem får köpa och sälja böcker?

Alla! Du behöver alltså inte vara student eller kårmedlem för att köpa eller sälja böcker hos oss. Vi tar däremot bara in böcker som är aktuell som kurslitteratur på Stockholms universitet.

Hur vet jag vilka av mina böcker jag kan lämna in?

Vi tar in de av dina böcker som är aktuella som kurslitteratur på Stockholms universitet. Du kan söka på vår hemsida och se om vi har boken inne och om din upplaga är den senaste (eller en som används enligt en aktuell litteraturlista). Vi kommer alltid ta in aktuella upplagor så har du en senare än den vi har inne just nu kan du lämna in den. Du kan också söka på Stockholms universitets hemsida för att se om din bok används på någon kurs just nu eller kommande termin.

Hur vet jag om jag har pengar för sålda böcker att hämta ut?

Det ser du genom att logga in på ditt konto på hemsidan. Du loggar in med den mailadress du angett som användarnamn och det lösenord du själv valt. Har du glömt bort ditt lösenord kan du trycka på ”jag har glömt mitt lösenord” och välja ett nytt. Du loggar in längst upp i vänstra hörnet på hemsidan och sedan trycker du på ditt namn för att komma till dina sidor. Du kan också fråga på plats i butiken.

Hur vet jag när det är sista dagen att hämta ut pengar eller ta tillbaka böcker?

Du ser vilken sista dagen att hämta ut din bok är på ditt avtal, datumet står även under rubriken ”tillfaller” när du loggar in på ditt konto. Det är alltid 10 månader från dagen du lämnade in din bok. När din bok säljs så har du två år på dig från dagen den blev såld att hämta ut ersättningen för den. Trycker du på titeln ser du vilket datum den såldes och kan räkna två år framåt från den dagen.

Hur får jag mina pengar?

Du får komma in till butiken och ha med dig giltig legitimation för att hämta ut ersättning för sålda böcker. Kan du inte komma in själv kan du skicka någon med en fullmakt från dig.

Hur vet jag om ni har en bok inne?

Vår hemsida uppdateras så fort vi får in eller säljer en bok. Sök i sökfältet så får du upp antal vi har i butiken! Det lättaste är att söka på titeln. Är du ändå osäker kan du ringa och fråga.

Vad menas med överlåten/tillfallen?

När du haft en bok inne i mer än 10 månader tillfaller den butiken, det vill säga boken byter ägare från dig till oss och du kan inte längre ta tillbaka den. Ersättning för sålda böcker överlåts 2 år efter dagen den såldes på, och efter det kan du inte längre hämta ut den.

Kan någon annan hämta ut mina böcker/pengar?

Ja, om de har en fullmakt från dig och giltig legitimation med sig. Använd gärna vår fullmaktsmall eller titta på den för att vara säker på att du får med alla uppgifter den behöver ha. Glöm inte att skriva under din fullmakt!

Prislistan från avtalet kan du se här:

PRISLISTA  fr.o.m. 2017-08-16
Price list

Administrationsavgift per såld bok              7 kr
Administration fee per sold book